Pijnbestrijding na de operatie

Pijnbestrijding na hallux valgus chirurgie

In de Bergman kliniek (locatie Naarden) krijgt u na een hallux valgus operatie een extra pijnblokkade rond de enkel zodat u de eerste uren na de operatie zo min mogelijk pijn zult ervaren. Daarnaast wordt de pas geopereerde voet gekoeld, om te voorkomen dat de voet teveel gaat zwellen, en krijgt u een combinatie van krachtige pijnstillers voorgeschreven. Over het algemeen valt de pijn na de operatie daardoor erg mee.

Controles na een hallux valgus operatie

Twee weken na de operatie gaat u voor controle naar de gipskamer. Diegenen die een Chevron of Scarf operatie hebben ondergaan, krijgen dan een spica, dat is een afneembaar gipsspalkje om de grote teen. Heeft u een MTP-I of een TMT-I artrodese ondergaan, dan wordt loopgips aangelegd.

Een spica

Acht weken na de operatie wordt een Röntgenfoto van uw geopereerde voet(en) gemaakt, en volgt een controle bij uw specialist.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.