Ervaring van Andrea Houwing

Hallux valgus (scheefstand grote teen)

Geplaatst op 10-09-2017

Leeftijd: 52 jaar

Op 22 juni 2017 ben ik geopereerd door dr van Dalen ivm hallux valgus. Ik heb ervoor gekozen om beide voeten tegelijk te laten opereren, waardoor ik 1 nacht in de kliniek heb geslapen.

Al mijn ervaringen zijn positief! Ook de intake en de voorbereiding van de operatie. Belangrijkste uiteraard was de operatie zelf en ik ben oprecht heel blij dat ik door dr van Dalen ben geopereerd! Twee jaar geleden elders geopereerd (minimaal invasieve methode) en dat was mislukt. Dr van Dalen voert veel herstel operaties uit had ik vernomen. Ik heb weinig pijn gehad na de operatie en ook in de herstelperiode niet. Ik kon met de spica's en klittenbandschoenen na paar weken prima lopen.

Na ruim 8 weken de controle en alles prima aangegroeid! Aan mijn rechter voet zit ook kram in mijn grote teen omdat de top extra gecorrigeerd moest worden. Nu na 2 1/2 maand kan ik weer prima wandelen met de hond. Wel nog op iets ruime schoenen door beetje zwelling aan het einde van de dag.

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.