Ervaring van P. van de Pol

Hallux valgus (scheefstand grote teen)

Geplaatst op 18-01-2014

Leeftijd: 49 jaar

Ik ben 11 november geopeerd aan beide voeten d.m.v. de scarf methode door Dr.van Dalen. Van te voren zag ik wel tegen de herstelperiode op, omdat ik van nature al niet stil kan zitten en ook vrij sportief ben. De operatie zelf viel mee, nauwelijks pijn gehad en ik ben de volgende dag dan ook gestopt met de voorgeschreven pijnstillers. Ook kon ik goed op de darco schoenen lopen, ik heb de krukken bijna niet nodig gehad.

Mij werd verteld dat ik de eerste 2 weken niks mocht doen maar ik ben na 5 dagen toch aan het werk gegaan. Zittend werk, dat wel en ik ben eigen baas dus dat scheelt ook. Na een week kreeg gipsspalken en nog een week later liep ik al op de wandelschoenen en kon ik bijna alles weer doen, behalve springen en auto rijden.

Na 6 weken probeerde ik op gewone schoenen te lopen en toen dat goed voelde heb ik de darco's met de spalken opgeborgen. Toen ik na 9 weken terug moest komen bij dr.van Dalen waren ze allen verbaasd dat ik al zo goed hersteld was. En ik was super blij dat ik nu de zekerheid had dat de botjes goed vast zaten!

Twee dagen later ben ik weer enthousiast begonnen met les geven in de sportschool!

Over dr. Bella van Dalen

Over de auteur

Dr. Bella van Dalen is sinds 2011 als orthopedisch chirurg werkzaam bij Bergman Clinics te Naarden. Zij heeft zich als één van de eerste Nederlandse chirurgen sinds 1997 volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten en behandelt momenteel patiënten uit de hele wereld.